Μπιφτεκια κοτοπουλου με ντιπ λεμονιου

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
15΄
Χρόνος αναμονής
4
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ
Σοτάρουμε την πιπεριά, το ξερό κρεμμύδι και το κοτόπουλο στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με προσοχή ώσπου να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ραφινέ ελαιόλαδο. Σχηματίζουμε μπιφτεκάκια και τα τηγανίζουμε από τις 2 πλευρές ώσπου να πάρουν ένα χρυσοκαφετί χρώμα. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και ομογενοποιούμε.

Chef: Ιωάννης Καλούτσης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ

  • 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικό ΑΒΕΑ
  • 150 γρ. πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. Αλεύρι Δίκοκκο Μύλοι Κρήτης
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γ. σάλτσα Worcestershire
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. Sambal Oelek
  • 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο Ραφινέ ΑΒΕΑ για το τηγάνισμα
  • ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ

  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 50 γρ. Γιαούρτι Κατσικίσιο Βέρο Κρητικό
  • 5 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Λεμόνι ΒΙΟΧΥΜ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 0.5 κ.σ. μουστάρδα
  • 0.5 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εξοπλισμός

  • Τηγάνι
  • Μπολ