Πρασοτηγανιτες με πατατες και μυρωδικα

40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
Χρόνος αναμονής
25
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα τα πράσα, τις πατάτες και το κρεμμυδάκι με 200 ml. νερό και τα αχνίζουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν τραβήξουν τα υγρά τους , προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να «μυρίσουν». Αποσύρουμε και  αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια σε μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και ρίχνουμε και το μίγμα με τα  πράσα. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε από σιγά το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σε τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μόλις φτάσει σε θερμοκρασία με τη βοήθεια ενός κουταλιού απλώνουμε τους «τηγανίτες». Ψήνουμε για 5 λεπτά και από τις 2 πλευρές. Αποσύρουμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε.

Chef: Γιώργος Μακρής

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Τηγάνι