Πολυσπορο ψωμι χαμηλου γλυκαιμικου δεικτη GI-48

20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
02:25
Χρόνος αναμονής
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρουμε μία ελαστική ζύμη. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 60 λεπτά σκεπασμένη με πανί. Κόβουμε τεμάχια ζύμης 400 γρ. και πλάθουμε στο σχήμα που επιθυμούμε. Αν θέλουμε διακοσμούμε με σπόρους και χαράζουμε την επιφάνειά τους. Αφήνουμε τα ζυμάρια σκεπασμένα σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν περίπου το διπλάσιο. Ψεκάζουμε νερό στην επιφάνειά τους και ψήνουμε στους 220 βαθμούς κελσίου για 50 λεπτά με 1 ώρα.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Ταψί