Κρεμμυδοκουλουρα

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
45΄
Χρόνος αναμονής
18
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι) μαζί μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη ώστε να φτιάξουμε δύο κουλούρες. Κάνουμε στην επιφάνειά τους σχέδια με ένα μαχαίρι ή πιρούνι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 1 kg Μίγμα για Ψωμί Ολικής Άλεσης ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ ή
- 1 kg Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 1 Κρεμμύδι τριμμένο
- 80 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ Τσουνάτο
- 1 πρέζα Πιπέρι
- 1 κουταλάκι Κανελογαρύφαλλα
- 1 πρέζα Μοσχοκάρυδο
- 0.5 λίτρο Νερό
- 1 κουταλάκι Αλάτι
- Σησάμι και μαυροσήσαμο για πασπάλισμα
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Λαμαρίνα