ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ ΜΕ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
2 ώρες
Χρόνος αναμονής
20
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα άλευρα με το αλάτι. Τα ανακατεύουμε ώσπου να ξεκολλά η ζύμη από τα τοιχώματα.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα. Αφού έχουμε λαδώσει καλά μία φόρμα μεταφέρουμε το μίγμα ξαναπλάθοντάς το. Αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά περίπου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C για 30-35 λεπτά περίπου.

Chef: Αντώνης Σταυριανάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Φόρμα
  • Λεκάνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Εμπλουτισμένο

Αλεύρι εμπλουτισμένο με σίδηρο, φυλλικό οξύ και βιταμίνη Β12 που βοηθάει στο σχηματισμό του αίματος και στη φυσιολογική νοητική απόδοση. Κατάλληλο για όλες τις χρήσεις. O εμπλουτισμός του αλεύρου με σίδηρο και βιταμίνες είναι μία διεθνής πρακτική. Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης “FLOUR FORTIFICATION INITIATIVE” το 2007 το 27,3% του παραχθέντος αλεύρου σε παγκόσμιο επίπεδο […]
Περισσότερα

Αλεύρι Ολικής από Δίκοκκο

Το Δίκοκκο Σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά που είναι γνωστά στον άνθρωπο και ήταν βασικό συστατικό της διατροφής των αρχαίων Ελλήνων. Θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά δημητριακά καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μέταλλα. Ο γλυκαιμικός δείκτης του είναι χαμηλότερος από το κοινό σιτάρι και θεωρείται καταλληλότερο στη διατροφή των […]
Περισσότερα