Λαγανα με ελιες κρεμμυδι και ντοματα
20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:10
Χρόνος αναμονής
2
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε στο δυνατό μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τις μισές ελιές, σκεπάζουμε με μία πετσέτα τη ζύμη και περιμένουμε να διπλασιαστεί. Ανοίγουμε τη ζύμη σε 2 λαγάνες, αλείφουμε με ελαιόλαδο, βάζουμε από πάνω τις υπόλοιπες ελιές, την τομάτα και τα κρεμμυδιά, τις πασπαλίζουμε με σουσάμι και τις αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για περίπου 10 λεπτά ακόμα. Αφού φουσκώσουν πιέζουμε με τα δάχτυλα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180°C.
Chef: Ιωάννης Κουφός
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΓΑΝΑ
- 500 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 250 γρ. Αλεύρι Ολικής ∆ίκοκκο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 250 γρ. Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 500 γρ. νερό χλιαρό
- 100 ml ούζο
- 30 γρ. φρέσκια μαγιά
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 50 γρ. ταχίνι
- 100 γρ. ελιές ροδέλα
- 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε φέτες
- 1 κρεμμύδι κομμένο ροδέλες
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
- 50 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
- 30 γρ. σουσάμι
Εξοπλισμός
- Μίξερ