ΜΗΛΟΠΙΤΑ VEGAN ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ
20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
20'
Χρόνος αναμονής
16
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης και τα ψήνουμε σε ένα πυρέξ στους 180˚C για 8 λεπτά.
Κόβουμε τα μήλα σε κύβους και τα τσιγαρίζουμε μαζί με την μαύρη ζάχαρη και την κανέλα. Τέλος, σβήνουμε με τη μαυροδάφνη. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μήλα πάνω από τη ζύμη και ψήνουμε για άλλα 12 λεπτά στους 180˚C.
Chef: Νικόλας Τσώτας
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 100 γρ. Αλεύρι Βρώμης ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 400 γρ νιφάδες βρώμης
- 200 γρ. Ρόφημα Βρώμης Vero Cereal
- 150 γρ. ταχίνι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 10 μεσαία ξινόμηλα
- 10 γρ. καστανή ζάχαρη
- 50 γρ. μαυροδάφνη
- 6 γρ. κανέλα
- 20 ml Ζαχαρούχο Χυμό Λεμόνι ΒΙΟΧΥΜ
Εξοπλισμός
- Πυρέξ
- Λεκάνη