ΣΟΚΟΛΑΤΟΨΩΜΟ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μίξερ βάζουμε το αλεύρι και τα 500 ml νερού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα αφήνουμε μισή ώρα στην άκρη κάνοντας αυτόλυση. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαγιά, το κακάο, σταδιακά το υπόλοιπο νερό και στο τέλος το αλάτι. Προσθέτουμε τις σταφίδες και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε ελαφριά. Ξεκουράζουμε τη ζύμη μας 10 λεπτά και κάνουμε 1 δίπλωμα από μέσα προς τα έξω και το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 4 ίσα μέρη και τα πλάθουμε σε καρβελάκια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες με αλευρωμένη πετσέτα . Χαράσσουμε ελαφριά στο κέντρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 40 λεπτά περίπου.
Συστατικά
- 1 kg Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 700 ml νερό
- 40 γρ. κακάο
- 7 γρ. μαγιά
- 300 γρ. σταφίδες
- 200 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
- 20 γρ. αλάτι ψιλό
Εξοπλισμός
- Μίξερ
- Ταψί