Βασιλοψωμο

20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:35
Χρόνος αναμονής
25
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά. Κάνουμε μια γούβα στη μέση και βάζουμε το νερό και τη μαργαρίνη. Ξεκινάμε το ζύμωμα, αρχικά για 4’ στην αργή ταχύτητα και για άλλα 4’ στη γρήγορη. Ξεκουράζουμε το ζυμάρι μέσα στον κάδο για 20’ και στη συνέχεια ζυμώνουμε εκ νέου για 5’ στη γρήγορη ταχύτητα. Κατόπιν, βγάζουμε το ζυμάρι σε πάγκο εργασίας και κόβουμε σε κομμάτια των 400 γραμμαρίων στα οποία και δίνουμε στρογγυλό σχήμα. Ζυγίζουμε επίσης 1 τεμάχιο ζύμης 100 γραμμαρίων, το οποίο το οποίο ανοίγουμε «φυτίλι». Πατάμε το στρογγυλοποιημένο τεμάχιο των 400 γραμμαρίων ομοιόμορφα  και με το «φυτίλι» σχηματίζουμε πάνω στο ζυμάρι ένα «σαλίγκαρο», ξεκινώντας από το κέντρο και πηγαίνοντας προς τα άκρα. Αλείφουμε την επιφάνεια με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις το βάλουμε στο φούρνο, ψεκάζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 200ο C για 40-45’.  Ξεφουρνίζουμε και έτσι όπως είναι ζεστό, τοποθετούμε στο κέντρο ένα ολόκληρο καρύδι

Chef: Γιώργος Μακρής

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Μίξερ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αλεύρι Σκληρό

Το Σκληρό αλεύρι παράγεται από επιλεγμένα στάρια και είναι κατάλληλο για πολλές εφαρμογές της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής στην κουζίνα σας. Μπορείτε να ανοίγετε άψογα φύλλο, ενώ είναι κατάλληλο για βασιλόπιτες και κάθε είδους πίτες, για πίτσες και ξεροτήγανα, για λουκουμάδες, κλπ.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει […]
Περισσότερα

Αλεύρι για Τσουρέκι

Το Αλεύρι για Τσουρέκι είναι ένα μίγμα δυνατού αλεύρου, ενισχυμένο και ειδικά σχεδιασμένο για την οικιακή παρασκευή ζύμης τσουρεκιού. Δημιουργεί ελαστική και αφράτη ζύμη, εύκολη στο πλάσιμο και τελικά προϊόντα με εξαιρετική γεύση. Ιδανικό για γλυκά ψωμιά όπως τσουρέκι, πανετόνε, μπριός, πολίτικη βασιλόπιτα, κρουασάν, ντόνατς κλπ.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΣΙΤΟΥ, ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΣΙΤΟΥ, ΓΑΛΑΚΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ: Ε472e, E481, […]
Περισσότερα