Πανετονε

40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
02:30
Χρόνος αναμονής
12
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ανακατεύουμε τα αυγά, το βούτυρο και τη μαγιά με το χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε στο μίγμα τη ζάχαρη και το αλεύρι και ζυμώνουμε στο μίξερ για 20 λεπτά περίπου, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σουλτανίνα, τα αποξηραμένα φρούτα και το ξύσμα λεμονιού και ζυμώνουμε για 10 λεπτά. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε 4 στίγματα κρόκου (σαφράν) για έντονο κίτρινο χρώμα και ωραία γεύση. Βάζουμε τη ζύμη σε φόρμα για πανετόνε (ή σε ένα στρογυλλό, βαθύ και στενό σκεύος, το οποίο έχουμε βουτυρώσει) και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς κελσίου μέχρι να αποκτήσει καστανό χρώμα, για περίπου μισή ώρα.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 500 γρ. Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Τσουρέκι
  • 50 γρ. Μαγιά νωπή
  • 100 γρ. Ζάχαρη
  • 150 γρ. Αγελαδινό Γάλα Βέρο Κρητικό χλιαρό
  • 25 γρ. Βούτυρο
  • 2 Αυγά
  • 80 γρ. Σταφίδα
  • 80 γρ. Αποξηραμένα φρούτα
  • Ξύσμα ενός λεμονιού

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Μίξερ
  • Φόρμα