Τσουρεκι με σοκολατα bitter και πορτοκαλι

60΄
Χρόνος Προετοιμασίας
02:20
Χρόνος αναμονής
3
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τη γέµιση, τα πορτοκάλια, τα βράζουµε και αλλάζουµε το νερό δύο φορές, τα χτυπάµε στο µπλέντερ και τα σιγοβράζουµε µαζί µε τη ζάχαρη. Λιώνουµε τη σοκολάτα µαζί µε το γάλα και τα αναµειγνύουµε όλα µαζί και προσθέτουµε το αιθέριο έλαιο
πορτοκάλι. Για τα τσουρέκια, διαλύουµε τη µαγιά σε χλιαρό νερό και προσθέτουµε λίγο από το αλεύρι. Το αφήνουµε σκεπασµένο να φουσκώσει. Βάζουµε σε µια λεκάνη ζάχαρη, αλάτι, τα µυρωδικά, το καυτό γάλα και τα ανακατεύουµε. Προσθέτουµε τα αυγά και τη µαγιά. Ρίχνουµε το αλεύρι σε δόσεις, ύστερα το ζεστό βούτυρο και το αφήνουµε για ξεκούραση περίπου µια ώρα. Χωρίζουµε τη ζύµη στα τέσσερα, µοιράζουµε τη γέµιση, τα πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε, τα αφήνουμε να φουσκώσουν, τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουµε στους 200 C για 15-20 λεπτά. Προσέχουµε να µη ζυµωθούν και να µην ψηθούν πολύ.

Chef: Aλέξανδρος Αντωνελάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

  • 2 kg Αλεύρι για Τσουρέκι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 200 γρ. νωπή μαγιά
  • 240 γρ. χλιαρό νερό
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. μαχλέπι αλεσμένο
  • 2 πορτοκάλια ξύσμα
  • 450 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 10 αυγά
  • 240 γρ. καυτό γάλα
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 250 γρ. σοκολάτα bitter
  • 3 πορτοκάλια
  • 3 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι ΒΙΟΧΥΜ
  • 30 ml κονιάκ
  • 100 ml Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
  • 100 γρ. ζάχαρη

Εξοπλισμός

  • Kατσαρόλα
  • Ταψί
  • Μπλέντερ
  • Μπολ