TUILE ΑΜΥΓ∆ΑΛΟΥ

15'
Χρόνος Προετοιμασίας
12΄
Χρόνος αναμονής
6
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ασπράδι, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, την ζάχαρη και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε το μείγμα μας μέχρι να ομογενοποιηθεί και να έχει την μορφή παχύρευστης κρέμας. Στη συνέχεια προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και συνεχίζουμε μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό. Τέλος βάζουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Στρώνουμε σε ένα ταψί μια φόρμα σιλικόνης ή λαδόκολλα και με ένα κουτάλι, κόβουμε μικρά μπαλάκια ζύμης και τα τοποθετούμε στο ταψί προσέχοντας να έχουν τουλάχιστον 4 εκ. κενό μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα, 10 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από το ταψί και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν.

Chef: Αντώνης Μπατσίνης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Ταψί
  • Φόρμα
  • Σύρμα χειρός