Βασιλοπιτα

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
45΄
Χρόνος αναμονής
14
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χτυπάμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ασπρίσουν. Χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε τα δύο μίγματα και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ και το γάλα. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, τα προσθέτουμε στο μίγμα και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί (στρογγυλό Νο 38) και βάζουμε χαρτί αντικολλητικό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 40-45 λεπτά.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 370 γρ. Αλεύρι Μύλοι Κρήτης Σκληρό
  • 620 γρ. Ζάχαρη
  • 200 γρ. Γάλα Αγελαδινό ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
  • 200 γρ. Ελαιόλαδο Ραφινέ ΑΒΕΑ
  • 150 γρ. Αμύγδαλα (αλεσμένα)
  • 50 γρ. Κονιάκ
  • 40 γρ. Μπέικιν πάουντερ
  • 8 Αυγά (χωρισμένα κρόκους από ασπράδια)
  • 2 λεμόνια ξύσμα
  • 1 λεμόνι χυμός
  • 3 Βανίλιες

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Ταψί