ΤΡΑΒΗΧΤΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΑΝΗΣ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΟΜΕΛΟ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

ΟΔΗΓΙΕΣ
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και στο τέλος ρίχνουμε το νερό ανακατεύοντας καλά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για μια ώρα τουλάχιστον. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα αρκετό ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει ελαφρά. Κόβουμε ένα κομμάτι από την ζύμη και τραβώντας το ελαφρά με τα χέρια το ανοίγουμε, ώστε να πάρει ένα μακρόστενο σχήμα. Ρίχνουμε το ζυμάρι στην κατσαρόλα και το γυρίζουμε με μία τσιμπίδα ώστε να ψηθεί και από τις δύο πλευρές. Τοποθετούμε τις πίτες σε ένα πιάτο πρώτα με χαρτοπετσέτα για να τραβήξει το λάδι, σερβίρουμε σε άλλο πιάτο και ρίχνουμε χαρουπόμελο, σπασμένο καρύδι και λίγο ρόδι.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 300 γρ. Αλεύρι από Κριθάρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 700 γρ. Αλεύρι για Τηγάνισμα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 18 γρ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 3 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΑΒΕΑ
- 250 γρ. νερό χλιαρό
- Χαρουπόμελο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- Καρύδια
- Ρόδι
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Κατσαρόλα