ΤΡΑΒΗΧΤΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΑΝΗΣ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΟΜΕΛΟ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
60΄
Χρόνος αναμονής
20
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και στο τέλος ρίχνουμε το νερό ανακατεύοντας καλά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για μια ώρα τουλάχιστον. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα αρκετό ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει ελαφρά. Κόβουμε ένα κομμάτι από την ζύμη και τραβώντας το ελαφρά με τα χέρια το ανοίγουμε, ώστε να πάρει ένα μακρόστενο σχήμα. Ρίχνουμε το ζυμάρι στην κατσαρόλα και το γυρίζουμε με μία τσιμπίδα ώστε να ψηθεί και από τις δύο πλευρές. Τοποθετούμε τις πίτες σε ένα πιάτο πρώτα με χαρτοπετσέτα για να τραβήξει το λάδι, σερβίρουμε σε άλλο πιάτο και ρίχνουμε χαρουπόμελο, σπασμένο καρύδι και λίγο ρόδι.

Chef: Νικόλαος Πετράκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Κατσαρόλα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αλεύρι Ειδικό για Τηγάνισμα

Η ιδανική επιλογή για το τηγάνισμα τροφών που απαιτούν αλεύρωμα ή κουρκούτι. Χάρη στην ειδική σύνθεσή του ένα απλό αλεύρωμα εξασφαλίζει μια ομοιόμορφη και τραγανή κρούστα, η οποία δεν επιτρέπει στο λάδι να εισχωρήσει στις τροφές και να τις κάνει βαριές και δύσπεπτες.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να […]
Περισσότερα

Κριθάρι ολικής

Αλεύρι πλούσιο σε φυτικές ίνες, από κριθάρι. Για την παρασκευή κριθαρένιων κρητικών παξιµαδιών, κριθαρένιου ψωµιού και αρτοσκευασµάτων.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΡΙΘΑΡΙΟΥ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ, ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΟ ΑΛΕΥΡΟΥ: ΑΣΚΟΡΒΙΚΟ ΟΞΥ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει ίχνη γάλακτος, αυγού, λούπινου και σόγιας.  
Περισσότερα