ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΑΛΕΥΡΙ

15'
Χρόνος Προετοιμασίας
02:35
Χρόνος αναμονής
16
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη να σπάσει. Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με τον γάντζο να γίνει ένα ρευστό ζυμάρι. Το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος σκεπασμένο για μία ώρα να ξεκουραστεί. Κατόπιν, το απλώνουμε σε μία λαδωμένη φόρμα (20x10x10) και το αφήνουμε μία ώρα να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει για δεύτερη φορά το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

Chef: Νικόλαος Πετράκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Μίξερ
  • Φόρμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Εμπλουτισμένο

Αλεύρι εμπλουτισμένο με σίδηρο, φυλλικό οξύ και βιταμίνη Β12 που βοηθάει στο σχηματισμό του αίματος και στη φυσιολογική νοητική απόδοση. Κατάλληλο για όλες τις χρήσεις. O εμπλουτισμός του αλεύρου με σίδηρο και βιταμίνες είναι μία διεθνής πρακτική. Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης “FLOUR FORTIFICATION INITIATIVE” το 2007 το 27,3% του παραχθέντος αλεύρου σε παγκόσμιο επίπεδο […]
Περισσότερα

Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί

Το Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί παράγεται από επιλεγμένα σκληρά στάρια. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για εύκολη παρασκευή σπιτικού χωριάτικου ψωμιού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε νερό. Δοκιμάστε το σε πολλές παραλλαγές, όπως κρεμμυδόψωμο, σταφιδόψωμο, λαγάνα, κλπ.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΟ ΣΙΤΑΡΙ, ΑΛΑΤΙ, ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ, ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΟ ΑΛΕΥΡΟΥ: ΑΣΚΟΡΒΙΚΟ ΟΞΥ […]
Περισσότερα

Κατσικίσιο γάλα

Το κατσικίσιο γάλα Βέρο Κρητικό προέρχεται αποκλειστικά από κατσίκια ελευθέρας βοσκής που μεγαλώνουν και τρέφονται στην Κρήτη. Το μοναδικό οικοσύστημα του νησιού με πλούσια χλωρίδα, αρωματικά φυτά και βότανα είναι αυτό που δίνει ξεχωριστή γεύση στο κατσικίσιο γάλα μας.
Περισσότερα