Τουρτα γενεθλιων με φυλλα κρεπας

40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
6 ώρες
Χρόνος αναμονής
12
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μπολ ανακατεύομαι όλα τα υλικά μαζί για την ζύμη  της κρέπας. Τα περνάμε υστέρα από ένα  σουρωτήρι έτσι ώστε να μην έχει υπόλοιπα αλευριού. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 2 ώρες. Τηγανίζουμε τις κρέπες μας σε πολύ λεπτά φύλλα με λίγο ηλιέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ανάλογα με το τηγάνι μας επιλεγούμε και την φόρμα που θα δώσουμε στην τούρτα μας. Γεμίζουμε ανάμεσα σε κάθε φύλλο με πραλίνα φουντουκιού. Βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες να παγώσει η τούρτα μας και 15 λεπτά πριν την βγάλουμε ετοιμάζουμε την γκαναζ που θα λειτουργήσει ως επικάλυψη. Βράζουμε γάλα – κρέμα γάλακτος και το ρίχνουμε στην σοκολάτα μας που την έχουμε ψιλοκόψει. Εάν είναι ακόμα σκληρή την βάζουμε σε Μπαιν Μαρί. Στο τέλος, προσθέτουμε και το βούτυρο ψιλοκομμένο σε κύβους και με ένα αναδευτήρα ανακατεύουμε καλά μέχρι να το απορροφήσει. Ρίχνουμε την επικάλυψη πάνω από την τούρτα. Διακοσμούμε με φουντούκια.

Chef: Ιωσήφ Πετρώφ

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ

  • 400 γρ. Αλεύρι Μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 1 L Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
  • 8 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 ml Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. βούτυρο
  • Φουντούκια

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Τηγάνι