ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΓΛΥΚΟΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

60'
Χρόνος Προετοιμασίας
01:40
Χρόνος αναμονής
20
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τη ζύμη, σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και στο τέλος το νερό σιγά σιγά ανακατεύοντας καλά. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μισή ώρα. Για τη γέμιση, κόβουμε την κολοκύθα στα 4 ή παραπάνω αν είναι μεγάλη, βγάζουμε τα σπόρια και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τη βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά, ελέγχοντας με πιρούνι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο ώστε να καθαρίσουμε την φλούδα και να την ψιλοκόψουμε. Κατόπιν, μαζί με την κολοκύθα τοποθετούμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύουμε. Τέλος, ανοίγουμε την ζύμη και την κόβουμε σε τετράγωνα. Βάζουμε στην μέση λίγη γέμιση και τα κλείνουμε σε σχήμα φακέλου. Αλείφουμε με αυγό, ρίχνουμε λίγο σουσάμι λευκό και μαύρο, ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Chef: Νικόλαος Πετράκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 500 γρ. Αλεύρι για Κρητικό Φύλλο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 50 γρ. Ελαιόλαδο Κλασσικό ΑΒΕΑ
  • 7 γρ. τσικουδιά
  • 150 γρ. νερό
  • 10 γρ. αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 450 γρ. γλυκοκολοκύθα ψημένη
  • 20 γρ. σταφίδες ξανθές ψιλοκομμένες
  • 20 γρ. σταφίδες μαύρες ψιλοκομμένες
  • 1 γρ. κανέλα σκόνη
  • 1 γρ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 7 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. Κατσικίσιο Τυρί Βέρο Κρητικό
  • 3 γρ. αλάτι
  • 3 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι ΒΙΟΧΥΜ

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Ταψί