Taco con chili con carne με κιμα σογιας

40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
10'
Χρόνος αναμονής
6
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για την τορτίγια. Ανοίγουμε σε πολύ λεπτά φύλλα περίπου 1-2 χιλιοστά και διάμετρο περίπου 12 εκατοστά. Ψήνουμε σε ελάχιστο ηλιέλαιο στο τηγάνι μας για λίγα δευτερόλεπτα από την κάθε μεριά. Για τη γέμιση μας βάζουμε μέσα σε νερό τον κιμά σόγιας μας να ενυδατωθεί. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας (ντομάτες, σκόρδα, πιπεριά ) και σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας και υστέρα τον πελτέ μας. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, αλατίζουμε και προσθέτουμε λίγο νερό εάν χρειαστεί. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά και να δέσει μεταξύ με όλα τα υλικά. Στο τέλος ρίχνουμε τα μαύρα φασόλια, το καλαμπόκι και το τσίλι μας. Δοκιμάζουμε στο αλάτι και γεμίζουμε τις τορτίγιες σαν tacos.

Chef: Ιωσήφ Πετρώφ

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΡΤΙΓΙΑ

  • 500 γρ. Αλεύρι Για Κρητικό Φύλλο Και Πίτες ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 2 πρέζες ξερή ρίγανη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 240 ml νερό
  • 45 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Κολυμβάρι ΑΒΕΑ
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 500 γρ. κιμάς σόγιας
  • 125 γρ. μαύρα φασόλια
  • 125 γρ. καλαμπόκι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά φρέσκια τσαλί jalapeno
  • 3 ντομάτες
  • 1 κουταλιά του καφέ πολτός ντομάτας
  • 1 κουταλιά του καφέ ριγανή
  • λίγο ταμπάσκο
  • 0.5 κουταλιά του καφέ πιπέρι καγιέν
  • 0.5 κουταλιά του καφέ κύμινο
  • αλάτι
  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Κολυμβάρι ΑΒΕΑ

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Τηγάνι