BRIOCHE
45΄
Χρόνος Προετοιμασίας
60΄
Χρόνος αναμονής
1
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάζετε μαζί όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, σε μίξερ με γάντζο. Χτυπάτε για 7 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα και στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο. Συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα λείο ζυμάρι. Ξεκουράζετε το ζυμάρι σε ένα μπολ μέχρι να διπλασιαστεί. Χωρίζετε σε μπάλες των 80 γρ. και τις αφήνετε σε ένα ταψί να διπλασιαστούν. Όταν είναι έτοιμες, με ένα πινέλο περνάτε με αυγό και με τον πάτο ενός ποτηριού πατάτε στο κέντρο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά στους 170 C. Βγάζετε από τον φούρνο και τοποθετείτε στο κέντρο, αυγό και από πάνω το bacon και ξαναψήνετε άλλα 8 λεπτά. Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Chef: Σεραφείμ Καραντζιούνης
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 100 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Μύλοι Κρήτης
- 50 γρ. αλάτι
- 25 γρ. ζάχαρη
- 4 γρ. ξηρή μαγιά
- 50 ml Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα, συν 1 για το άλειμμα των brioche
- 80 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους και μαλακωμένο
ΓΙΑ ΤΟ TOPPING
- 6 αυγά
- 60 γρ. bacon ψιλοκομμένο
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Μίξερ
- Φόρμα