Stollen

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
03:00
Χρόνος αναμονής
16
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε λακούβα στη μέση. Διαλύουμε την μαγιά με λίγη ζάχαρη και το γάλα και τα βάζουμε στην λακκούβα και σκεπάζουμε με αλεύρι. Αφήνουμε για 20 λεπτά. Χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τα αυγά την βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι. Ανακατεύουμε τα δύο μίγματα μαζί και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά. Ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι και μετά με το άλλο μίγμα και πάλι αφήνουμε 30 λεπτά. Ξεπλένουμε σε καυτό νερό τις σταφίδες και τις ανακατεύουμε με τα αμύγδαλα και τα ζελοποιημένα φρούτα. Προσθέτουμε το ρούμι και τα αφήνουμε μέχρι να τραβήξει. Ανακατεύουμε τα δύο μίγματα και αφήνουμε πάλι να ξεκουραστούν για 30 λεπτά. Χωρίζουμε το μίγμα στα δύο και φτιάχνουμε δύο μπαστούνια και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις 200 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα και 30 λεπτά να ψηθούν. Όταν βγουν από το φούρνο τα αλείφουμε με το βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 1 πακέτο Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Τσουρέκι
  • 100 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 125 ml Γάλα ελαφρύ αγελαδινό ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ (χλιαρό)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1 ξύσμα λεμονιού
  • 2.5 γρ. αλάτι
  • 400 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Τσουρέκι
  • 350 γρ. σταφίδες
  • 100 γρ. Αμύγδαλα (ασπρισμένα και ψιλοκομμένα)
  • 150 γρ. Διάφορα φρούτα γλασαρισμένα (λεμόνι/πορτοκάλι)
  • 1 σφηνάκι Ρούμι

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Λεκάνη