Λουκουμαδες με μανταρινι και δυοσμο

40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
20
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για το σιρόπι, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι και το μέλι και βράζουμε για 10 λεπτά. Μόλις κρυώσει, ρίχνουμε το αιθέριο έλαιο μανταρινιού. Για το 1ο στάδιο της ζύμης, βράζουμε το ρύζι με το νερό σε σκεπασμένο κατσαρόλι για 20 λεπτά και έπειτα βάζουμε νερό και ρύζι μαζί σε μπλέντερ. Για το 2ο στάδιο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ώσπου να ομογενοποιηθούν σε χυλό, τον οποίο ξεκουράζουμε για μισή ώρα. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο στους 180 βαθμούς κελσίου περίπου μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Αποσύρουμε σε σκεύος που έχουμε τοποθετήσει χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα έλαια του τηγανίσματος και αφήνουμε για δύο λεπτά. Έπειτα τοποθετούμε τους λουκουμάδες στο σκεύος σερβιρίσματος και περιχύνουμε με το σιρόπι.

 

Chef: Χρήστος Σαριδάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 500 γρ. νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. μέλι
  • χυμός μισού λεμονιού
  • 10 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Μανταρίνι ΒΙΟΧΥΜ
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 50 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 500 γρ. νερό
  • 330 γρ. νερόρυζο
  • 4 γρ. μαγιά
  • 100 γρ. νερό
  • 25 γρ. Συμπυκνωμένος Χυμός Μανταρίνι
  • 230 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
  • 15 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα

Εξοπλισμός

  • Μπωλ
  • Κατσαρόλα
  • Μπλέντερ