ΣΚΟΡΔΑΤΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:30
Χρόνος αναμονής
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟΒΟΥΤΥΡΟ
Ανακατεύουμε το βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα, προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και τον μαϊντανό.
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
Σε ένα μίξερ βάζουμε όλο το αλεύρι, 400ml νερό, τη μαγιά, το poolish και το δουλεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά βάζουμε στην γρήγορη ταχύτητα σταδιακά το νερό και λίγο πριν το τέλος το αλάτι. Αποσύρουμε τη ζύμη μας και κάνουμε δυο διπλώματα από έξω προς τα μέσα κάθε μισή ώρα. Σε κάθε μισάωρο αναμονής αποθηκεύουμε σε κλειστό μπολ. Κόβουμε σε τεμάχια 350 γραμμαρίων και κάνουμε σχήμα μπαγκέτας. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο με αλευρωμένη πετσέτα όλη νύχτα. Χαράσουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για περίπου 20 λεπτά. Κόβουμε στη μέση και βάζουμε μια στρώση από το σκορδοβούτυρο και το βάζουμε στον φούρνο (γκριλ) για περίπου 10 λεπτά.

Chef: Μανώλης Δημητρουλάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟΒΟΥΤΥΡΟ

  • 400 γρ. βούτυρο αγελαδινό ( 82% λιπαρά )
  • 100 γρ. σκελίδες σκόρδου χωρίς την ρίζα τους
  • μια πρέζα αλάτι
  • λίγο μαϊντανό
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 1 kg Aλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 200 γρ. poolish ( δες συνταγή focaccia )
  • 600 ml νερό
  • 20 γρ. αλάτι
  • 7 γρ. μαγιά νωπή

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Μπολ
  • Ταψί