ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

60'
Χρόνος Προετοιμασίας
02:10
Χρόνος αναμονής
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μίξερ με γάντζο βάζουμε όλα τα άλευρα με 400 ml νερό και το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαγιά, το poolish δουλεύοντάς τα στην αργή ταχύτητα. Μόλις δέσει το ζυμάρι βάζουμε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το νερό και πριν το τέλος βάζουμε και το αλάτι. Κάνουμε δυο διπλώματα από έξω προς τα μέσα κάθε μισή ώρα και έπειτα κόβουμε τεμάχια των 500 γραμμαρίων. Σε κάθε μισάωρο αναμονής αποθηκεύουμε σε κλειστό μπολ στο ψυγείο. Τα πλάθουμε σε σαϊτάκια και τα βάζουμε σε φόρμες του κέικ με λαδόκολλα στο πάτο και στο ψυγείο για μια νύχτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για περίπου 40 λεπτά έχοντας χαράξει μια ευθεία στο κέντρο του ψωμιού.

Chef: Μανώλης Δημητρουλάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Φόρμα