ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ ΣΕ ΦΟΡΜΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μίξερ με γάντζο βάζουμε όλα τα άλευρα με 400 ml νερό και το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαγιά, το poolish δουλεύοντάς τα στην αργή ταχύτητα. Μόλις δέσει το ζυμάρι βάζουμε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το νερό και πριν το τέλος βάζουμε και το αλάτι. Κάνουμε δυο διπλώματα από έξω προς τα μέσα κάθε μισή ώρα και έπειτα κόβουμε τεμάχια των 500 γραμμαρίων. Σε κάθε μισάωρο αναμονής αποθηκεύουμε σε κλειστό μπολ στο ψυγείο. Τα πλάθουμε σε σαϊτάκια και τα βάζουμε σε φόρμες του κέικ με λαδόκολλα στο πάτο και στο ψυγείο για μια νύχτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για περίπου 40 λεπτά έχοντας χαράξει μια ευθεία στο κέντρο του ψωμιού.
Συστατικά
- 600 γρ. Aλεύρι Τritordeum ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 400 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 5 γρ. νωπή μαγιά
- 100 γρ. poolish ( δες συνταγή focaccia )
- 700 ml νερό
Εξοπλισμός
- Μίξερ
- Φόρμα