Κριτσινια απο δικοκκο σιταρι

35΄
Χρόνος Προετοιμασίας
25΄
Χρόνος αναμονής
40
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό τη μαργαρίνη με όλα το πυρηνέλαιο, το κρασί, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να διαλυθούν καλά. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέσα στα οποία έχουμε αναμίξει το baking powder και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Σε αυτή τη φάση μπορούμε να προσθέσουμε τα παρακάτω υλικά σε αναλογία 10-15% (ως προς το βάρος της ζύμης) για να δημιουργήσουμε παραλλαγές:

πελτέ τομάτας με βασιλικό

πάστα ελιάς με θυμάρι ή ρίγανη

μανιτάρι με σκόρδο

κρεμμύδι με μπέικον

Πλάθουμε τα κριτσίνια, τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1900C για 25 λεπτά περίπου.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 820 γρ. Αλεύρι Δίκοκκο ολικής
  • 250 γρ. Πυρηνέλαιο ΑΒΕΑ
  • 120 γρ. Μαργαρίνη (μαλακή)
  • 350 γρ. Κρασί
  • 15 γρ. Αλάτι
  • 10 γρ. Ζάχαρη
  • 15 γρ. Baking Powder

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Λαμαρίνα