Pretzel (Γερμανικο Αλμυρο Κουλουρι)

Directions

Ζύμωμα: Αργό 3 λεπτά, γρήγορο 6 λεπτά

Θερμοκρασία Ζύμης: 260C

Τεμαχισμός – πλάσιμο: 90 – 100 γρ. σε φυτίλια 70 – 80 εκατοστών που λεπταίνουν στις άκρες και πλάσιμο στο χαρακτηριστικό σχήμα. Εναλλακτικά πλάθουμε σε μπαγκετίνια.

Ωρίμανση: 20 – 30’ λεπτά εκτός στόφας, να πιάσουν κρούστα.

Εμβαπτίζουμε ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ (φοράμε γάντια μίας χρήσης) σε διάλυμα καυστικής σόδας 4% (40 γρ. NaOH food grade σε 1.000 γρ. νερό)* και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.

Χαράσσουμε στο χοντρό σημείο και αλατίζουμε με χοντρό αλάτι.

Ψήσιμο: 1900C για περίπου 12-15’ λεπτά, χωρίς ατμό.

 

*Η καυστική σόδα (ΝαΟΗ ή υδροξειδίου του νατρίου) είναι ισχυρό αλκάλι και πρέπει να χρησιμοποιείται με προφυλάξεις (γάντια, γυαλιά).

 

 

Ingredients

CALCULATE PORTIONS: