FLAN PARISIEN
ΟΔΗΓΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
Ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ του μίξερ με το φτερό. Προσθέτετε τους κύβους του κρύου βουτύρου και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα. Στη συνέχεια, προσθέτετε το αυγό και το νερό και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί στην κατάψυξη για μισή ώρα. Με έναν πλάστη, ανοίγετε τη ζύμη σε κύκλο διαμέτρου περίπου 38 εκ. Τοποθετείτε προσεκτικά τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί 23 εκ. και βάζετε το ταψί στην κατάψυξη για μισή ώρα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ºC. Βράζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα. Χωρίζετε τους κόκκους από τη βανίλια, τρίβετε τους σπόρους στο μείγμα γάλακτος και προσθέτετε επίσης τους λοβούς βανίλιας και το αλάτι. Σε ένα μπολ, χτυπάτε μαζί τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε το κορν φλάουρ. Όταν το μείγμα γάλακτος ζεσταθεί αρκετά, ρίχνετε το μισό από το ζεστό μείγμα πάνω από τα αυγά, χτυπώντας γρήγορα και καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε ξανά το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο ζεστό γάλα και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας. Βγάζετε την τάρτα από την κατάψυξη και προσθέτετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Ψήνετε για 10 λεπτά στους 200ºC και στη συνέχεια μειώνετε τη θερμοκρασία στους 180ºC και ψήνετε για ακόμα 50 λεπτά περίπου. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει σε μια σχάρα. Μόλις κρυώσει, την αφαιρείτε από τη φόρμα.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 210 γρ. Aλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Μύλοι Κρήτης
- 10 γρ. ζάχαρη
- 3 γρ. αλάτι
- 100 γρ. ανάλατο βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
- 1 μεγάλο αυγό
- 10 ml νερό, συν περισσότερο εάν χρειάζεται
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 750 γρ. Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
- 430 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 λοβός βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 μεγάλα αυγά
- 3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
- 250 γρ. ζάχαρη
- 90 γρ. κόρν φλάουρ
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Μίξερ
- Φόρμα