ΛΟΥΚΟΥΜΑ∆ΕΣ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΟΜΕΛΟ, ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

15'
Χρόνος Προετοιμασίας
44΄
Χρόνος αναμονής
8
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τη ζύμη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την ζάχαρη, το αλεύρι κοσκινισμένο, το κορν φλαουρ, την μαγιά, την κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας, τις σταγόνες αιθέριο έλαιο και με ένα σύρμα ανακατεύουμε τα υλικά μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε το πυρηνέλαιο και ενσωματώνουμε το νερό σιγά σιγά. Τέλος βάζουμε το αλάτι. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε κοντά σε ζεστό χώρο για 30 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ανεβαίνει στα τοιχώματα του μπολ. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το πυρηνέλαιο στους 180 βαθμούς και κόβουμε τους λουκουμάδες με ένα κουταλάκι του γλυκού το οποίο βουτάμε σε νερό για να ξεκολλάνε εύκολα και να πέφτουν στο λάδι. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν ανακατεύοντάς τους με μια τρυπητή κουτάλα και έπειτα τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Για τη μαρμελάδα καθαρίζουμε τις φλούδες των πορτοκαλιών από το λευκό μέρος και κρατάμε μόνο το εξωτερικό. Κόβουμε τις φλούδες σε μικρά κυβάκια. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τις φλούδες από τα πορτοκάλια, το χυμό πορτοκαλιού και το νερό. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βράζουμε το μείγμα για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φλούδες και ξαφρίζουμε όταν χρειαστεί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20-25 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα. Σιγοβράζουμε μέχρι να είναι έτοιμη. Σερβίρουμε τους λουκουμάδες σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το χαρουπομέλο. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και καβουρδισμένο σουσάμι. Την μαρμελάδα πορτοκάλι την βάζουμε σε ντιπ δίπλα από τους λουκουμάδες

Chef: Αντώνης Μπατσίνης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Κουτάλα
  • Κατσαρόλα
  • Μπολ
  • Σύρμα χειρός