Γαστριν το αρχαιο γλυκισμα της Κρητης

35΄
Χρόνος Προετοιμασίας
60΄
Χρόνος αναμονής
18
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το φύλλο μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, τη χωρίζουμε στα τρία και την ανοίγουμε με τον πλάστη. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και τα χωρίζουμε στα δύο. Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε ένα φύλλο και προσθέτουμε την μισή γέμιση. Στρώνουμε και το δεύτερο φύλλο και προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο. Βρέχουμε το φύλλο με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και χαράζουμε σε ρόμβους. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν κρυώσει λίγο το γλυκό το περιχύνουμε.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 500 γρ. Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Κρητικό Φύλλο και Πίτες
  • 1 κούπα Νερό
  • 4 κουταλιές Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτης Ποικιλίας
  • 5 γρ. Αλάτι
  • 1 λεμόνι χυμός
  • 100 γρ. Σουσάμι καβουρντισμένο
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 300 γρ. Καρύδια κοπανισμένα
  • 300 γρ. Φουντούκια κοπανισμένα
  • 300 γρ. Αμύγδαλα καβουρντισμένα και κοπανισμένα
  • 100 γρ. Σουσάμι καβουρντισμένο και κοπανισμένο
  • 100 γρ. Παπαρουνόσπορος
  • 2 γρ. Πιπέρι
  • 0.5 ποτήρι Μέλι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 1 κούπα Ζάχαρη
  • 0.5 κούπα Νερό
  • 0.5 κούπα Πετιμέζι
  • 0.5 κούπα Μέλι
  • 2 κουταλιές Χυμός λεμονιού

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Μπολ