ΚΟΥΒΕΡΑΚΙΑ ΠΟΛΥΣΠΟΡΑ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό με την μαγιά ώστε να διαλυθεί. Κατόπιν, σπάμε στο μούλτι τα καρύδια με το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, αφήνοντας στο τέλος το νερό και τα ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το ζυμάρι σε ζεστό μέρος σκεπασμένο με μία πετσέτα ώστε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά και να φουσκώσει. Πλάθουμε κουβεράκια περίπου 150 γραμμαρίων και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν πάλι για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθετούμε στο φούρνο τα ψωμιά, έχοντας από κάτω ένα δεύτερο ταψί όπου έχουμε περιχύσει ένα φλιτζάνι με νερό. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου.
Συστατικά
- 200 γρ. Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί
- 250 γρ. Αλεύρι Πολύσπορο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 10 γρ. αλάτι
- 2 γρ. ξηρή μαγιά
- 300 γρ. χλιαρό νερό
- 60 γρ. καρύδια σπασμένα
- 4 γρ. φρέσκο δεντρολίβανο
- 4 γρ. φρέσκο θυμάρι
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Ταψί