ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΙ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟΥ ΤΥΡΙΟΥ

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:20
Χρόνος αναμονής
14
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χτυπάμε την ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να το απορροφήσει. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αλεύρια με την σόδα και το αλάτι. Κατόπιν, προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα από το μπολ στο μίξερ και χτυπάμε. Τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Για τη γέμιση βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και χτυπάμε με φτερό. Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ώστε να έχουμε ένα σφικτό μίγμα. Σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής τοποθετούμε το μίγμα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Απλώνουμε το ζυμάρι ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και ανοίγουμε σε ένα λεπτό φύλλο. Κόβουμε με ένα τσέρκι σε στρογγυλό σχήμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 6-7 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα και απλώνουμε την κρέμα με την σακούλα σε ένα μπισκότο και κλείνουμε με το δεύτερο μπισκότο.

Chef: Νικόλαος Πετράκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Μίξερ
  • Τσέρκι
  • Σακούλα ζαχ/κης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Χαρούπι

Το χαρούπι είναι ένα ιδιαίτερα πλούσιο σε διατροφικά στοιχεία τρόφιµο και είναι ιδανικό υποκατάστατο του κακάο και της σοκολάτας. Το προϊόν περιέχει αλεύρι σίτου ώστε να είναι κατάλληλο για αρτοποίηση και αλεύρι χαρουπιού για τα διατροφικά του οφέλη.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΣΙΤΟΥ, ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ (15%) Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει ίχνη γάλακτος, αυγού, λούπινου και σόγιας.
Περισσότερα

Αλεύρι Μαλακό

Το Μαλακό αλεύρι παράγεται από μαλακά στάρια και είναι κατάλληλο κυρίως για εφαρμογές της ζαχαροπλαστικής, αλλά και της μαγειρικής στην κουζίνα σας. Είναι ιδανικό για πολλά γλυκά, όπως κέικ, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κουλουράκια, μπισκότα, καθώς και για τηγανητά και σάλτσες.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει ίχνη γάλακτος, αυγού, […]
Περισσότερα