ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΙ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟΥ ΤΥΡΙΟΥ
ΟΔΗΓΙΕΣ
Χτυπάμε την ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να το απορροφήσει. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αλεύρια με την σόδα και το αλάτι. Κατόπιν, προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα από το μπολ στο μίξερ και χτυπάμε. Τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Για τη γέμιση βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και χτυπάμε με φτερό. Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ώστε να έχουμε ένα σφικτό μίγμα. Σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής τοποθετούμε το μίγμα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Απλώνουμε το ζυμάρι ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και ανοίγουμε σε ένα λεπτό φύλλο. Κόβουμε με ένα τσέρκι σε στρογγυλό σχήμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 6-7 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα και απλώνουμε την κρέμα με την σακούλα σε ένα μπισκότο και κλείνουμε με το δεύτερο μπισκότο.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ
- 110 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- 70 γρ. Αλεύρι Μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 150 γρ. Αλεύρι από Χαρούπι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 2 γρ. μαγειρική σόδα
- 2 γρ. αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 60 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. Κατσικίσιο Τυρί Βέρο Κρητικό
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 30 γρ. κρέμα γάλακτος ζωική 35%
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Μίξερ
- Τσέρκι
- Σακούλα ζαχ/κης