Τηγανητα λαχανικα με κουρκουτι

10΄
Χρόνος Προετοιμασίας
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και βουτάμε έπειτα λαχανικά της αρεσκείας μας κομμένα σε μπαστούνια ή ροδέλες και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ΑΒΕΑ στους 180 βαθμούς κελσίου μέχρι να πάρουν ένα ζεστό χρυσαφί χρώμα. Για το ντιπ γιαουρτιού, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και σερβίρουμε.

Chef: Χρήστος Σαριδάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

  • 350 γρ. Αλεύρι για Τηγάνισμα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 100 γρ. κορν φλάουερ
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 10 γρ. αλάτι
  • 20 γρ. σόδα σε σκόνη
  • 600 γρ. σόδα παγωμένη
  • ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

  • Λαχανικά της αρεσκείας μας
  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΑΒΕΑ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

  • 200 γρ. Κατσικίσιο γιαούρτι Βέρο Κρητικό
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • 40 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΑΒΕΑ
  • Φρεσκοκομμένο θυμάρι
  • 10 γρ. πουρές σκόρδου

Εξοπλισμός

  • Τηγάνι
  • Μπωλ