Chocolate babka

120'
Χρόνος Προετοιμασίας
10 ώρες
Χρόνος αναμονής
14
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αυγό, το γάλα και το νερό σε ένα μίξερ με τον γάντζο, σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά. Προσθέτετε το βούτυρο, ρίχνοντας μερικούς κύβους κάθε φορά, και συνεχίζετε το ανακάτεμα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, τοποθετείτε τη σοκολάτα, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνετε το μείγμα στη φωτιά μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να γίνει λείο. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ

Την επόμενη ημέρα, ανοίγετε τη ζύμη με έναν πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη σχηματίζετε σε ορθογώνιο διαστάσεων 40 x 30 εκ. Απλώνετε τη γέμιση σοκολάτας πάνω στο ορθογώνιο. Τυλίγετε τη ζύμη σαν ρολό, ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά, και πιέζετε το άκρο για να κλείσει. Κόβετε το ρολό στη μέση κατά μήκος με ένα οδοντωτό μαχαίρι. Με τις κομμένες πλευρές στραμμένες προς τα επάνω, πλέκετε τις δύο λωρίδες και τοποθετείτε την πλεξούδα στη φόρμα. Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου μία ώρα. Χτυπάτε ένα αυγό και αλείφετε την babka με ένα πινέλο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για περίπου 30 λεπτά.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζετε το νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσουν. Μόλις βγάλετε την babka από τον φούρνο, την αλείφετε με το σιρόπι, χρησιμοποιώντας όλο το μείγμα. Αφήνετε την babka να κρυώσει.

Chef: Σεραφείμ Καραντζιούνης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 150 γρ. Aλεύρι για Tσουρέκι Μύλοι Κρήτης
  • 120 γρ. Aλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Μύλοι Κρήτης
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. ξηρή μαγιά
  • 2 μεγάλα αυγά, συν ένα για άλειμμα
  • 30 ml νερό
  • 30 ml Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
  • 5 γρ. αλάτι
  • 75 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους και μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 75 γρ. σοκολάτα μαύρη
  • 25 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 40 ml κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 15 γρ. σκόνη κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 60 ml νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Μίξερ
  • Κατσαρόλα
  • Φόρμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αλεύρι για Τσουρέκι

Το Αλεύρι για Τσουρέκι είναι ένα μίγμα δυνατού αλεύρου, ενισχυμένο και ειδικά σχεδιασμένο για την οικιακή παρασκευή ζύμης τσουρεκιού. Δημιουργεί ελαστική και αφράτη ζύμη, εύκολη στο πλάσιμο και τελικά προϊόντα με εξαιρετική γεύση. Ιδανικό για γλυκά ψωμιά όπως τσουρέκι, πανετόνε, μπριός, πολίτικη βασιλόπιτα, κρουασάν, ντόνατς κλπ.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΣΙΤΟΥ, ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΣΙΤΟΥ, ΓΑΛΑΚΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ: Ε472e, E481, […]
Περισσότερα

Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις

Το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις είναι κατάλληλο για όλες τις εφαρμογές της μαγειρικής ή της ζαχαροπλαστικής που απαιτούν αλεύρι. Μπορείτε να φτιάξετε μοναδικά κέικ, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, τσουρέκια, φύλλο, πίτες, τηγανητά και σάλτσες και γενικά όλα τα εδέσματα της κουζίνας σας.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει ίχνη […]
Περισσότερα