ΓΑΛΛΙΚΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙ (BOURDALOUE)

40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 cm, κόβουμε με ένα τσέρκι και το βάζουμε στη κατάψυξη να παγώσει.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια βάζουμε και τα αυγά. Ανακατεύουμε και τέλος βάζουμε τη πούδρα αμύγδαλο με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στην παγωμένη τάρτα μας, βάζουμε την αμυγδαλόκρεμα μεχρι τη μέση και από πάνω τις φέτες από τα αχλάδια που έχουμε κόψει. Προαιρετικά γαρνίρουμε με αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε στους 170°C για περίπου 30 λεπτά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.

Chef: Μανώλης Δημητρουλάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Τσέρκι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις

Το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις είναι κατάλληλο για όλες τις εφαρμογές της μαγειρικής ή της ζαχαροπλαστικής που απαιτούν αλεύρι. Μπορείτε να φτιάξετε μοναδικά κέικ, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, τσουρέκια, φύλλο, πίτες, τηγανητά και σάλτσες και γενικά όλα τα εδέσματα της κουζίνας σας.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει ίχνη […]
Περισσότερα

Αλεύρι Μαλακό

Το Μαλακό αλεύρι παράγεται από μαλακά στάρια και είναι κατάλληλο κυρίως για εφαρμογές της ζαχαροπλαστικής, αλλά και της μαγειρικής στην κουζίνα σας. Είναι ιδανικό για πολλά γλυκά, όπως κέικ, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κουλουράκια, μπισκότα, καθώς και για τηγανητά και σάλτσες.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει ίχνη γάλακτος, αυγού, […]
Περισσότερα