ΓΑΛΛΙΚΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙ (BOURDALOUE)

40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 cm, κόβουμε με ένα τσέρκι και το βάζουμε στη κατάψυξη να παγώσει.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια βάζουμε και τα αυγά. Ανακατεύουμε και τέλος βάζουμε τη πούδρα αμύγδαλο με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στην παγωμένη τάρτα μας, βάζουμε την αμυγδαλόκρεμα μεχρι τη μέση και από πάνω τις φέτες από τα αχλάδια που έχουμε κόψει. Προαιρετικά γαρνίρουμε με αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε στους 170°C για περίπου 30 λεπτά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
Chef: Μανώλης Δημητρουλάκης
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
- 230 γρ. Αλεύρι Μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 40 γρ. αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 110 γρ. βούτυρο
- μια πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 80 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 3 αχλάδια
- 90 γρ. βούτυρο μαλακό
- 90 γρ. ζάχαρη
- 110 γρ. αυγά
- 100 γρ. πούδρα αμύγδαλο
Εξοπλισμός
- Μίξερ
- Τσέρκι