Κριτσινια Χαρουπιου

20'
Χρόνος Προετοιμασίας
01:00
Χρόνος αναμονής
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ μέχρι να σχηματιστεί ομοιογενής και ελαστική ζύμη.

Ξεκουράζουμε για 5 λεπτά και κόβουμε στο επιθυμητό βάρος.

Μορφοποιούμε ελαφρώς, σκεπάζουμε και ξεκουράζουμε για 20 λεπτά.

Πλάθουμε τα φυτίλια, τα βουτάμε σε νερό και διακοσμούμε με σπασμένες νιφάδες βρώμης.

Τοποθετούμε στη στόφα για 20-25 λεπτά.

Ψήνουμε στους 2000C με ατμό για 30 – 35 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά ανοίγουμε τα τάμπερ.

 

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 1000 g Μίγμα Χαρουπιού αρτοποιίας
  • 130 g Μαργαρίνη μαλακή
  • 150 g Ηλιέλαιο
  • 350 g Νερό
  • 20 g Αλάτι
  • 50 g Ζάχαρη ή χαρουπόμελο
  • 10 g Baking Powder
  • 30 g Μαγιά
  • Σπασμένες νιφάδες βρώμης για διακόσμηση