Κουλουρακια με τζιντζερ και πετιμεζι
25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
35΄
Χρόνος αναμονής
30
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά μαζί. Κάνουμε το ίδιο και με τα υγρά και μετά τα ενώνουμε σχηματίζοντας ένα ζυμάρι σχετικά μαλακό. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί και το ανοίγουμε φτιάχνοντας ένα φύλλο μετρίου πάχους. Με κουπάτ σχηματίζουμε μπισκότα και τα ψήνουμε στους 180˚C μέχρι να ροδίσουν.
Chef: Ευφροσύνη Κἀτσουνα
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 500 γρ. Αλεύρι Μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 160 γρ. Ζάχαρη μαύρη μαλακή
- 200 ml Φυσικός Χυμός Πορτοκάλι Creta Fresh
- 25 ml πετιμέζι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 65 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτη ΑΒΕΑ
- 2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κουταλιά φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 0.5 κ.γ. αλάτι
- 1.5 κ.γ. σόδα
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Ταψί
- Κουπάτ