ΓΕΜΙΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

35΄
Χρόνος Προετοιμασίας
08:30
Χρόνος αναμονής
18
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον χυμό και προσθέτουμε τη ζάχαρη με το πηκτικό μας. Μόλις βράσει συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 λεπτό και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τη μαρμελάδα τουλάχιστον για 8 ώρες στο ψυγείο. Χτυπάμε στο multi για να “σπάσει” και η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη για χρήση.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μίξερ. Αφήνουμε τη ζύμη μια νύχτα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Πλάθουμε ίσες ποσότητες ζύμης κάνοντας ένα βαθούλωμα στο κέντρο με το δάχτυλό μας. Ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσουν τοποθετούμε την μαρμελάδα μας στην εσοχή των μπισκότων.

Chef: Μανώλης Δημητρουλάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

  • 1 kg καθαρός χυμός φρούτων της επιλογής σας
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. agar agar
  • ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

  • 350 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Εμπλουτισμένο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. κρόκοι
  • 10 γρ. ασπράδια
  • 60 γρ. σπασμένα αμύγδαλα άψητα
  • 50 γρ. σπασμένα φουντούκια άψητα
  • 200 γρ. βούτυρο
  • μια πρέζα αλάτι

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Κατσαρόλα
  • Tαψί
  • Multi