Ρολα κανελας με σταφιδες

40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
03:15
Χρόνος αναμονής
12
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ρίχνουμε τη μαγιά σε 150 γρ. γάλα με λίγη ζάχαρη και αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσει. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, βάζουμε
το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και ζυμώνουμε. Σχηματίζουμε ένα βαθούλωμα στο ζυμάρι και ρίχνουμε μέσα το μίγμα μαγιάς, το υπόλοιπο γάλα και το αυγό. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Την κάνουμε μπάλα και την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια ζάχαρη, σταφίδες και κανέλα. Τυλίγουμε το ζυμάρι με τα υλικά σε ρολό και κόβουμε σε φέτες τις οποίες τοποθετούμε σε ταψί. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσουν τα ρολά. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς κελσίου για 30 λεπτά περίπου. Ζεσταίνουμε το μέλι και αλείφουμε εξωτερικά, πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 450 γρ. Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Σκληρό
  • 60 γρ. Μαγιά
  • 5 γρ. Αλάτι
  • 250 γρ. Αγελαδινό Γάλα Βέρο Κρητικό
  • 10 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 75 γρ. Βούτυρο
  • 1 Αυγό (ελαφρά χτυπημένο)
  • 225 γρ. Σταφίδες
  • 100 γρ. Ζάχαρη
  • 10 γρ. Κανέλα
  • 15 γρ. Μέλι

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Μπολ