French toast style apple pie

1:30
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
20
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Στον κάδο του μίξερ με τον εργαλείο του γάντζου βάζουμε αρχικά το αλεύρι το πίτουρο σιταριού και την ζάχαρη. Διαλύουμε την μαγιά στο γάλα και την ρίχνουμε και αυτήν μέσα. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό προσθέτουμε το αλάτι  και υστέρα  προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά μας. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβος και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί. Κατεβάζουμε από το μίξερ μας και αλευροβουτυρώνουμε μικρές φόρμες του κέικ μιας χρήσεως και ζυγίζουμε περίπου στα 350 γρ. Το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό σχετικά μέρος και το αλείφουμε από πάνω με γάλα και αυγό που έχουμε ανακατέψει με ένα πιρούνι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 1700C και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά. Κρυώνουμε το brioche  και παράλληλα ψήνουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα μήλα μας στον φούρνο μας ελαφρά χωρίς να καραμελώσουν. Χτυπάμε τον χυλό μας και βουτάμε μέσα τις φέτες του brioche μας και τηγανίσουμε σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο και από τις δυο μεριές. Έπειτα τις βουτάμε μέσα στην ζάχαρη και σερβίρουμε με ένα τριαντάφυλλο από τα μήλα μια λίγο παγωτό βρώμης με βανίλια και κομμάτια σοκολάτας.

Chef: Ιωσήφ Πετρώφ

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 500 γρ. Αλεύρι Τσουρεκιού ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 20 γρ. Πίτουρο Σιταριού Σέρεαλ ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 10 γρ. αλάτι
  • 5 αυγά
  • 50 ml Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 18 γρ. μαγιά νωπή
  • ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΛΟ

  • 0.5 λοβός βανίλιας
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 10 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Ζάχαρη κρυσταλλική με κανέλα σε σκόνη ανακατεμένη μετά το τηγάνισμα
  • ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ

  • μήλα

  • Ζάχαρη κρυσταλλική
  • Παγωτό Βρώμης βανίλια με κομμάτια σοκολάτας Vero Cereal

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Φόρμα κέικ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αλεύρι για Τσουρέκι

Το Αλεύρι για Τσουρέκι είναι ένα μίγμα δυνατού αλεύρου, ενισχυμένο και ειδικά σχεδιασμένο για την οικιακή παρασκευή ζύμης τσουρεκιού. Δημιουργεί ελαστική και αφράτη ζύμη, εύκολη στο πλάσιμο και τελικά προϊόντα με εξαιρετική γεύση. Ιδανικό για γλυκά ψωμιά όπως τσουρέκι, πανετόνε, μπριός, πολίτικη βασιλόπιτα, κρουασάν, ντόνατς κλπ.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΣΙΤΟΥ, ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΣΙΤΟΥ, ΓΑΛΑΚΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ: Ε472e, E481, […]
Περισσότερα

Σερεάλ – Πίτουρο σταριού

Κατά την άλεση του σταριού μαζί με το αλεύρι, παράγεται και το πίτουρο το οποίο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες. Οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι πολλά από τα προβλήματα υγείας που μας ταλαιπωρούν καθημερινά θα ήταν λιγότερο έντονα αν προσθέταμε στην διατροφή μας λίγο…πίτουρο. Σερβίρεται με γιαούρτι, στο γάλα, στο χυμό ή με ότι […]
Περισσότερα

Κατσικίσιο γάλα

Το κατσικίσιο γάλα Βέρο Κρητικό προέρχεται αποκλειστικά από κατσίκια ελευθέρας βοσκής που μεγαλώνουν και τρέφονται στην Κρήτη. Το μοναδικό οικοσύστημα του νησιού με πλούσια χλωρίδα, αρωματικά φυτά και βότανα είναι αυτό που δίνει ξεχωριστή γεύση στο κατσικίσιο γάλα μας.
Περισσότερα

Παγωτό Βρώμης βανίλια με κομμάτια σοκολάτας

Το παγωτό Βρώμης VERO CEREAL αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, νηστεύουν, ακολουθούν φυτική διατροφή ή διατροφή χαμηλών λιπαρών. Κατάλληλο για vegans Νηστίσιμο Συστατικά: Ρόφημα βρώμης (39,1%) [νερό, ελληνική βρώμη (25%)], νερό, ζάχαρη, φυτικό λίπος (κοκόλιπος), κομμάτια σοκολάτας (6,2%) [κακαόμαζα, ζάχαρη, γαλακτωματοποιητής (λεκιθίνη σόγιας), φυσική αρωματική ύλη βανίλια], δεξτρόζη, σιρόπι γλυκόζης, ιμβερτοζάχαρο, […]
Περισσότερα