French toast style apple pie

ΟΔΗΓΙΕΣ
Στον κάδο του μίξερ με τον εργαλείο του γάντζου βάζουμε αρχικά το αλεύρι το πίτουρο σιταριού και την ζάχαρη. Διαλύουμε την μαγιά στο γάλα και την ρίχνουμε και αυτήν μέσα. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό προσθέτουμε το αλάτι και υστέρα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά μας. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβος και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί. Κατεβάζουμε από το μίξερ μας και αλευροβουτυρώνουμε μικρές φόρμες του κέικ μιας χρήσεως και ζυγίζουμε περίπου στα 350 γρ. Το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό σχετικά μέρος και το αλείφουμε από πάνω με γάλα και αυγό που έχουμε ανακατέψει με ένα πιρούνι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 1700C και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά. Κρυώνουμε το brioche και παράλληλα ψήνουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα μήλα μας στον φούρνο μας ελαφρά χωρίς να καραμελώσουν. Χτυπάμε τον χυλό μας και βουτάμε μέσα τις φέτες του brioche μας και τηγανίσουμε σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο και από τις δυο μεριές. Έπειτα τις βουτάμε μέσα στην ζάχαρη και σερβίρουμε με ένα τριαντάφυλλο από τα μήλα μια λίγο παγωτό βρώμης με βανίλια και κομμάτια σοκολάτας.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 500 γρ. Αλεύρι Τσουρεκιού ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 20 γρ. Πίτουρο Σιταριού Σέρεαλ ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 10 γρ. αλάτι
- 5 αυγά
- 50 ml Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
- 250 γρ. βούτυρο
- 18 γρ. μαγιά νωπή
ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΛΟ
- 0.5 λοβός βανίλιας
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κρόκοι αυγών
- 40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 10 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Ζάχαρη κρυσταλλική με κανέλα σε σκόνη ανακατεμένη μετά το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ
μήλα
- Ζάχαρη κρυσταλλική
- Παγωτό Βρώμης βανίλια με κομμάτια σοκολάτας Vero Cereal
Εξοπλισμός
- Μίξερ
- Φόρμα κέικ