FOCACCIA ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
ΟΔΗΓΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ POOLISH
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε το μείγμα τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
Σε ένα μίξερ ζυμώνουμε όλο το αλεύρι, τις νιφάδες, 500ml νερό, τη μαγιά και όλο το poolish. Μόλις ενσωματωθεί η ζύμη προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο νερό και λίγο πριν το τέλος, το αλάτι και για το τελείωμα βάζουμε το ελαιόλαδο. Ξεκουράζουμε 10 λεπτά τη ζύμη και κάνουμε 2 διπλώματα από έξω προς τα μέσα κάθε μισή ώρα. Σε κάθε μισάωρο αναμονής αποθηκεύουμε σε κλειστό μπολ. Κόβουμε τη ζύμη στη μέση και σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει, αποθηκεύουμε τη ζύμη για μια νύχτα στο ψυγείο τυλιγμένο σε μεμβράνη. Την επομένη ημέρα χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε τεμάχια 500 γραμμαρίων και αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος με υγρασία Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για περίπου 15 λεπτά.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΟ POOLISH
- 50 γρ. Αλεύρι Ολικής Από Δίκκοκο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 100 ml νερό
- 1.5 γρ. νωπή μαγιά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 800 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 100 γρ. Αλεύρι Ολικής Από Δίκκοκο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτη ΑΒΕΑ
- 100 γρ. νιφάδες πατάτας
- 700 ml νερό
- 23 γρ. αλάτι
- 10 γρ. μαγιά νωπή
- 200 γρ. poolish
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Ταψί
- Μίξερ