FOCACCIA ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

60'
Χρόνος Προετοιμασίας
16 ώρες
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ POOLISH

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε το μείγμα τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Σε ένα μίξερ ζυμώνουμε όλο το αλεύρι, τις νιφάδες, 500ml νερό, τη μαγιά και όλο το poolish. Μόλις ενσωματωθεί η ζύμη προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο νερό και λίγο πριν το τέλος, το αλάτι και για το τελείωμα βάζουμε το ελαιόλαδο. Ξεκουράζουμε 10 λεπτά τη ζύμη και κάνουμε 2 διπλώματα από έξω προς τα μέσα κάθε μισή ώρα. Σε κάθε μισάωρο αναμονής αποθηκεύουμε σε κλειστό μπολ. Κόβουμε τη ζύμη στη μέση και σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει, αποθηκεύουμε τη ζύμη για μια νύχτα στο ψυγείο τυλιγμένο σε μεμβράνη. Την επομένη ημέρα χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε τεμάχια 500 γραμμαρίων και αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος με υγρασία Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για περίπου 15 λεπτά.

Chef: Μανώλης Δημητρουλάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Ταψί
  • Μίξερ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ