ROSEMARY FOCACCIA
ΟΔΗΓΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ POOLISH
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με το χέρ και βάλτε το μείγμα 5 ώρες στο ψυγείο.
ΓΙΑ ΤΗΝ FOCACCIA
Ανακατεύετε τα άλευρα και το νερό σε ένα μίξερ με γάντζο μέχρι να σχηματιστεί ζυμάρι. Αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Σε ένα μπολ, βάζετε το ελαιόλαδο και το ζυμάρι, καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα, διπλώνοντάς το δύο φορές: μία φορά μετά από μισή ώρα και άλλη μία μετά από μία ώρα. Στη συνέχεια, το τοποθετείτε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα, πλάθετε το ζυμάρι σε μπάλα και το τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί. Αφήνετε το ζυμάρι να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες. Στη συνέχεια, με λαδωμένα δάχτυλα, πιέζετε και ανοίγετε το ζυμάρι μέχρι να καλύψει το μέγεθος του ταψιού. Τέλος, προσθέτετε το δεντρολίβανο από πάνω και πασπαλίζετε με ανθό αλατιού. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230ºC για περίπου 20 λεπτά.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ FOCACCIA
- 700 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 200 γρ, Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 100 γρ. Αλεύρι Ολικής Μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 700 γρ. νερό
- 20 γρ. αλάτι
- 15 γρ. φρέσκια μαγιά
- 150 γρ. poolish
- 60 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ, για το μπολ και extra για το πάτημα
- Ανθός αλατιού, για το πάτημα
- Φρέσκο δεντρολίβανο
ΓΙΑ ΤΟ POOLISH
- 1 γρ. φρέσκια μαγιά
- 75 γρ. νερό
- 75 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Μίξερ
- Ταψί