ROSEMARY FOCACCIA

60'
Χρόνος Προετοιμασίας
15 ώρες
Χρόνος αναμονής
12
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ POOLISH
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με το χέρ και βάλτε το μείγμα 5 ώρες στο ψυγείο.

ΓΙΑ ΤΗΝ FOCACCIA
Ανακατεύετε τα άλευρα και το νερό σε ένα μίξερ με γάντζο μέχρι να σχηματιστεί ζυμάρι. Αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Σε ένα μπολ, βάζετε το ελαιόλαδο και το ζυμάρι, καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα, διπλώνοντάς το δύο φορές: μία φορά μετά από μισή ώρα και άλλη μία μετά από μία ώρα. Στη συνέχεια, το τοποθετείτε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα, πλάθετε το ζυμάρι σε μπάλα και το τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί. Αφήνετε το ζυμάρι να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες. Στη συνέχεια, με λαδωμένα δάχτυλα, πιέζετε και ανοίγετε το ζυμάρι μέχρι να καλύψει το μέγεθος του ταψιού. Τέλος, προσθέτετε το δεντρολίβανο από πάνω και πασπαλίζετε με ανθό αλατιού. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230ºC για περίπου 20 λεπτά.

Chef: Σεραφείμ Καραντζιούνης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Μίξερ
  • Ταψί