CHOUX ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

15'
Χρόνος Προετοιμασίας
30΄
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, το γάλα, το βούτυρο και το αλάτι με τη ζάχαρη. Αφού βράσουν προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα μας να ψηθεί καλά και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Αφήνουμε τη ζύμη μας για 10 λεπτά να κρυώσει. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε μικρά σουδάκια σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στον αέρα για 10 λεπτά στους 190 βαθμούς και στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 160 και συνεχίζουμε για άλλα 20 λεπτά. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε σαντιγί. Αφού έχουν κρυώσει τα σουδάκια τα κόβουμε στη μέση με τη βοήθεια ενός πριονωτού μαχαιριού και προσθέτουμε ένα scoop παγωτό σοκολάτα. Γαρνίρουμε με σαντιγί και σπασμένα φιστίκια Αίγινας.

Chef: Αντώνης Μπατσίνης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΑ CHOUX

  • 150 γρ. Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
  • 100 γρ. νερό
  • 80 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 250 γρ. αυγά (περίπου 5 τεμάχια μεσαίου μεγέθους)
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  • Παγωτό σοκολάτα ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. φιστίκια Αίγινας

Εξοπλισμός

  • Κατσαρόλα
  • Μίξερ
  • Κορνέ
  • Λαμαρίνα