Βαση για Σου και Εκλερ

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
45΄
Χρόνος αναμονής
40
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το γάλα, το βούτυρο,τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μίγμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σφίξει η ζύμη και να μαζεύετε στην κουτάλα μας. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα γυάλινο μπολ
και το αφήνουμε να σταθεί. Προσθέτουμε ένα–ένα τα αυγά μέχρι να ενωθούν στην ζύμη (αναλόγως το μέγεθος των αυγών μπορεί να χρειαστούμε 5 ή 6). Προθερμαίνουμε το φούρνο στις 220 βαθμούς κελσίου. Βουτυρώνουμε μια λαμαρίνα ή στρώνουμε λαδόκολλα. Βάζουμε την ζύμη σε κορνέ και φτιάχνουμε μπαστουνάκια 8 εκ. για τα εκλέρ και ροζέτες (στο μέγεθος μισού αυγού) για τα σού. Ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου και στη συνέχεια με λίγο ανοιχτή την πόρτα για άλλα 5 λεπτά.
Προσοχή: Δεν τα αφαιρούμε από το φούρνο αν δεν τα ελέγξουμε. Για να είμαστε σίγουροι ότι είναι ψημένα πρέπει να κόψουμε ένα στη μέση. Το εσωτερικό πρέπει να είναι κενό και τελείως στεγνό, διαφορετικά συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα ακόμα λεπτά.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 200 γρ. Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Σκληρό
  • 200 γρ. Νερό (χλιαρό)
  • 200 γρ. Γάλα πλήρες αγελαδινό ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ (χλιαρό)
  • 100 γρ. Βούτυρο
  • 300 γρ. Αυγά
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 1 πρέζα Ζάχαρη
  • Tip: μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εξοπλισμός

  • Λαμαρίνα
  • Κατσαρόλα