Bagels με Χαρουπι
ΟΔΗΓΙΕΣ
– Ζύμωμα : 5 λεπτά στην πρώτη, 6 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα.
– Ξεκούραση : 10 λεπτά.
– Κόψιμο / πλάσιμο : 120 γρ σε μπάλες.
– Ξεκούραση : 10 λεπτά.
– Μορφοποίηση : Μορφοποιούμε, βουτάμε σε νερό με χαρουπόμελο, κυλάμε σε παπαρουνόσπορους, ή σουσάμι, ή ηλιόσπορους και τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
– Ωρίμανση : 25 λεπτά @ 350C με πολύ υψηλή υγρασία ή 12 ώρες @ 50C (ψυγείο)
– Ψήσιμο * : *Ψήνουμε στους 2100C με πολύ ατμό για 35 – 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
(*) Παραδοσιακά, τα bagels μπαίνουν πρώτα σε βραστό νερό με αλάτι για 2-3 λεπτά, κι έπειτα στο φούρνο, για να σχηματίσουν μαλακή και λαστιχωτή κόρα
Συστατικά
- 1000 g Μίγμα Χαρουπάλευρο Αρτοποιίας
- 20 g Αλάτι
- 40 g Χαρουπόμελο
- 50 g Μαργαρίνη μαλακή
- 30 g Μαγιά νωπή
- 520 g Νερό κρύο
- Παπαρουνόσπορος ή σουσάμι ή ηλιόσποροι για διακόσμηση