Bagels με Χαρουπι

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:30
Χρόνος αναμονής
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

– Ζύμωμα :                                                               5 λεπτά στην πρώτη, 6 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα.

– Ξεκούραση :                                                          10 λεπτά.

– Κόψιμο / πλάσιμο :                                             120 γρ σε μπάλες.

– Ξεκούραση :                                                          10 λεπτά.

– Μορφοποίηση :                                                   Μορφοποιούμε, βουτάμε σε νερό με χαρουπόμελο, κυλάμε σε παπαρουνόσπορους, ή σουσάμι, ή ηλιόσπορους και τοποθετούμε σε λαμαρίνες.

– Ωρίμανση :                                                           25 λεπτά @ 350C με πολύ υψηλή υγρασία ή 12 ώρες @ 50C (ψυγείο)

– Ψήσιμο * :                                                            *Ψήνουμε στους 2100C με πολύ ατμό για 35 – 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

(*)                                                                             Παραδοσιακά, τα bagels μπαίνουν πρώτα σε βραστό νερό με αλάτι για 2-3 λεπτά, κι έπειτα στο φούρνο, για να σχηματίσουν μαλακή και λαστιχωτή κόρα

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 1000 g Μίγμα Χαρουπάλευρο Αρτοποιίας
  • 20 g Αλάτι
  • 40 g Χαρουπόμελο
  • 50 g Μαργαρίνη μαλακή
  • 30 g Μαγιά νωπή
  • 520 g Νερό κρύο
  • Παπαρουνόσπορος ή σουσάμι ή ηλιόσποροι για διακόσμηση