Ψωμι Βρωμης (με β-γλυκανες)

35΄
Χρόνος Προετοιμασίας
02:50
Χρόνος αναμονής
1
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ενυδατώνουμε το αλεύρι βρώμης με όλο το νερό για 30 – 45 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι φρυγανιάς και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 8 λεπτά στη γρήγορη, μέχρι να πάρουμε ομοιογενή ζύμη θερμοκρασίας 27 – 280C. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20 λεπτά. Κόβουμε, ζυγίζουμε, πλάθουμε ελαφρά και τοποθετούμε σε πανιά  ή καλαθάκια. Τοποθετούμε σε στεγνή στόφα για ωρίμανση για περίπου 1 ώρα. Ψήνουμε με ατμό σε δυνατό φούρνο (2300C) για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τη θερμοκρασία στους 2100C και  συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 50 λεπτά, ανοίγοντας τα τάμπερ  προς το τέλος.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 500 γρ. Αλεύρι Βρώμης
  • 500 γρ. Αλεύρι Άριστον Φ Φρυγανιάς
  • 750 γρ. νερό
  • 30 γρ. μαγιά νωπή
  • 20 γρ. αλάτι

Εξοπλισμός

  • Λαμαρίνα
  • Καλαθάκια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διάφορα δημητριακά

Κριθάρι Κρίθινο αλεύρι ολικής άλεσης, αλεσµένο σε κυλινδρόµυλο για πλήρη διαχωρισµό του άγανου από το αλεύρι, ώστε να φαίνεται εντονότερα το άγανο. Ιδανικό για την παρασκευή κριθαρένιων κρητικών παξιµαδιών, κριθαρένιου ψωµιού και αρτοσκευασµάτων. Διαθέσιμο σε σακί 20 κιλών. Σίκαλη Αλεύρι µεγάλης διατροφικής αξίας, πλούσιο σε φυτικές ίνες. ∆ιατίθεται σε ολικής άλεσης, Τ997 (ηµίλευκη / γερµανική) […]
Περισσότερα

Άριστον Φ ενισχυμένα

Άριστον Φ extra Ζαχαροπλαστικής Αλεύρι εξαιρετικής ποιότητας, από επιλεγµένα στάρια, εξαιρετικά δυνατό, µε µεγάλη ελαστικότητα. Είναι κατάλληλο για ενίσχυση στα σφολιατοειδή, µπριός, πανετόνε. Ιδανικό για λουκουµάδες, ντόνατς, εκλέρ κλπ. Άριστον Φ Τσουρεκιού Αλεύρι εξαιρετικής ποιότητας, από επιλεγµένα στάρια, ενισχυµένο και εξειδικευµένο για τις ανάγκες των τσουρεκιών. ∆ίνει τελικά προϊόντα µε εξαιρετική γεύση και ποιότητα. Ιδανικό […]
Περισσότερα