Ψωμι Βρωμης (με β-γλυκανες)

35΄
Preparation Time
02:50
Waiting Time
1
Portions
3
Difficulty Level

Directions

Ενυδατώνουμε το αλεύρι βρώμης με όλο το νερό για 30 – 45 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι φρυγανιάς και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 8 λεπτά στη γρήγορη, μέχρι να πάρουμε ομοιογενή ζύμη θερμοκρασίας 27 – 280C. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20 λεπτά. Κόβουμε, ζυγίζουμε, πλάθουμε ελαφρά και τοποθετούμε σε πανιά  ή καλαθάκια. Τοποθετούμε σε στεγνή στόφα για ωρίμανση για περίπου 1 ώρα. Ψήνουμε με ατμό σε δυνατό φούρνο (2300C) για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τη θερμοκρασία στους 2100C και  συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 50 λεπτά, ανοίγοντας τα τάμπερ  προς το τέλος.

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • 500 γρ. Αλεύρι Βρώμης
  • 500 γρ. Αλεύρι Άριστον Φ Φρυγανιάς
  • 750 γρ. νερό
  • 30 γρ. μαγιά νωπή
  • 20 γρ. αλάτι

Equipment

  • Λαμαρίνα
  • Καλαθάκια