Ψωμι αργης ωριμανσης

45΄
Χρόνος Προετοιμασίας
25:10:00
Χρόνος αναμονής
3
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ζύμωμα: 3 λεπτά στην αργή & 10 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Τελική θερμοκρασία ζύμης: 250C τον χειμώνα, 240C το καλοκαίρι.
Ξεκούραση: 60 λεπτά σε λεκάνη, διπλωμένη και σκεπασμένη η ζύμη.
Κοπτοδιαιρέτης: 120 – 420 γρ. Ξεκούραση 10 λεπτά.
Μορφοποίηση: Ελαφριά μορφοποίηση. Τοποθετούμε σε αλευρωμένο πανί κάνοντας «δίπλες».
Ωρίμανση: Στο ψυγείο (40C) για 12-24 ώρες.
Ψήσιμο: Χαράσσουμε και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (240°C) με ατμό, για 30 λεπτά περίπου. Προς το τέλος ανοίγουμε τα τάμπερ.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 800 γρ. Αλεύρι Τ70% δυνατό
- 200 γρ. Αλεύρι Ορεινό
- 620 γρ. Νερό παγωμένο
- 150 γρ. Βυνοποιημένη ζύμη-Malzstück
- 20 γρ. Αλάτι
- 15 γρ. Μαγιά νωπή
Εξοπλισμός
- Ζυμωτήριο