Φτωχογιαννης με κολοκυθια

15΄
Χρόνος Προετοιμασίας
08:00
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ξαλμυρίζουμε από το προηγούμενο βράδυ το μπακαλιάρο σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Αλλάζουμε το νερό τακτικά. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μικρά κομμάτια και τον ραντίζουμε με λίγο λεμόνι.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι:
Ξύνουμε τα κολοκύθια σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να αναμιχθούν καλά. Το κουρκούτι πρέπει να είναι λίγο πηχτό (σε περίπτωση που το κουρκούτι είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε νερό). Βουτάμε τα κομμάτια μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Για να να γίνουν τραγανιστά μην ξεχνάτε να τηγανίζετε λίγα κομμάτια κάθε φορά. Τα σερβίρουμε ζεστά με σκορδαλιά και παντζάρια.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 750 γρ. Παστός μπακαλιάρος
  • 1 λεμόνι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

  • 250 γρ. Αλεύρι Μύλοι Κρήτης για Tηγάνισμα
  • 2 μεσαία κολοκύθια
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 ml μπύρα
  • 200 ml χυμός πορτοκαλιού
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

  • Πυρηνέλαιο ΑΒΕΑ

Εξοπλισμός

  • Λεκάνη
  • Τηγάνι