Τηγανητα Λαχανικα

15΄
Χρόνος Προετοιμασίας
Χρόνος αναμονής
4
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα τα αυγά και το νερό. Ρίχνουμε μέσα όλο το αλεύρι και χτυπάμε όλο το μίγμα ελαφρά, μέχρι να γίνει το κουρκούτι ομοιογενές. Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι αρκετό λάδι (το ύψος του στο τηγάνι να είναι περίπου 5 εκατοστά). Βουτάμε τα λαχανικά στο κουρκούτι να καλυφθούν καλά και όταν το λάδι γίνει καυτό, τα βάζουμε στο τηγάνι τμηματικά και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, έως ότου γίνουν τραγανά και πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως!

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 65 γρ. Αλεύρι Μύλοι Κρήτης Ειδικό για Τηγάνισμα κοσκινισμένο
  • 2 Αυγά
  • 125 γρ. Νερό (παγωμένο)
  • 1 Μελιτζάνα κομμένη σε χοντρές λωρίδες
  • 125 γρ. Γλυκοκολοκύθα κομμένη σε χοντρές λωρίδες
  • 125 γρ. Μπρόκολο (μόνο τις κορυφές ξεχωρισμένες σε μικρά μπουκετάκια)
  • 1 Κόκκινη πιπεριά (χωρίς σπόρους κομμένη σε λωρίδες)
  • 125 γρ. Σπαράγγια
  • Αλάτι
  • Πυρηνέλαιο για το τηγάνισμα

Εξοπλισμός

  • Τηγάνι