Ταρτα με καραμελωμενα κρεμμυδια

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
45΄
Χρόνος αναμονής
12
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ετοιμάζουμε τη ζύμη δουλεύοντας την καλά. Πατάμε τη ζύμη σε μια καλά βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα. Σοτάρουμε το βούτυρο με το κρεμμύδι μέχρι να καραμελωθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε το προσούτο ή το μπέικον και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι. Βάζουμε τα υλικά πάνω στην τάρτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και το αλάτι, τα χύνουμε πάνω στα κρεμμύδια και προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλα.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά περίπου.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 200 γρ. Αλεύρι Μύλοι Κρήτης για Όλες τις Χρήσεις
  • 80 γρ. Βούτυρο (κρύο ανάλατο)
  • 40 γρ. Νερό (κρύο)
  • 5 γρ. Ζάχαρη
  • 5 γρ. Αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 6 Κρεμμύδια
  • 200 γρ. Μοτσαρέλα (τριμμένη)
  • 125 γρ. Κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. Προσούτο ή μπέικον (κομματάκια)
  • 15 γρ. Βούτυρο (ανάλατο)
  • 3 Αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Ταρτιέρα