Ταρτα ανθοτυρου η φρεσκιας μυζηθρας

35΄
Χρόνος Προετοιμασίας
55΄
Χρόνος αναμονής
9
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τη ζύμη, ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε. Στην αρχή το μείγμα θα ψιχουλιάζει, δεν θα είναι ομοιογενές, αλλά σταδιακά όσο ζυμώνουμε θα ομογενοποιείται. Όταν μαλακώσει το ζυμάρι το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το αφήνουμε μισή ώρα περίπου στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Το ανοίγουμε σε αλευρωμένη και κρύα επιφάνεια με τον πλάστη. Το απλώνουμε στην ταρτιέρα και το γεμίζουμε με τρύπες με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά περίπου. Για τη γέμιση, βάζουμε στο μίξερ τα υλικά της γέμισης και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για τη σάλτσα, ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις βάζουμε
σε ένα κατσαρόλι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κονιάκ και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στρώνουμε ομοιόμορφα τον ανθότυρο πάνω στην τάρτα, βάζουμε τη σάλτσα και τις φράουλες γύρω-γύρω.

Chef: Ιωάννης Αποστολάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 250 γρ. Αλεύρι Μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα βανίλια, αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 750 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα βανίλια
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 150 γρ. φράουλες
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κονιάκ
  • Μερικές φράουλες για τη διακόσμηση

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Μίξερ
  • Ταρτιέρα